Årets Noomaraton är avgjord

i_nallen_bor_alla_kanslor.jpg

En kille cyklar med en nalle.
"I nallen bor alla känslor" av lag Alvarets Allvarliga

Ett badrum, en hållplats, i ett hål. En krona, en grönsak, ett kuvert. Det var kriterierna i årets Noomaraton som gick under temat "Nya vänner". 156 filmteam i hela Sverige tog sig an uppgiften att göra en film på dessa "ingredienser" på 24 timmar.

I sydost startade 14 lag varav 11 kom i mål. Alla hade lyckats tolka kriterierna på sitt sätt och det blev en härlig mångfald av berättelser. Bland alla bidrag valde vår externa jury två filmer som får representera filmregion sydost i riksfinalen på Filmhuset i Stockholm.

Och vinnarna är: 

PICKLE PARTY, lag AWESM (Mörbylånga)

"Filmen lyckas ringa in temat och skapa välmotiverade användningsområden för platserna och föremålen som utgör ramarna filmskaparna behövt förhålla sig till. Ett medryckande händelseförlopp med en egenartad och levande huvudkaraktär vi får följa till ett avslut som bevisar att vi inte behöver plåga oss själva med toxiska vänskapskretsar när en likasinnad såväl kan vara främlingen på busshållplatsen." 

I NALLEN FINNS ALLA KÄNSLOR, lag Alvarets Allvarliga (Ölands Skogsby)

"En vacker berättelse om en pojke som bryter sin rutin när han möter en övergiven nalle och får en ny vän. Filmskaparna har skickligt integrerat platser och föremål i handlingen, vilket driver berättelsen framåt. De imponerar med bildkompositioner inspirerade av Wes Anderson och en stilren färgpalett i vitt och blått, som genomsyrar både kostymer och rekvisita. Ett utmärkt exempel på hur alla filmavdelningar samarbetar för att skapa en enhetlig visuell stil." 

Ett stort grattis till dessa två team och ett lika stort grattis till alla som gått i mål!

 

 

Taggar: Filmare