Årets Barnbio heter Cnema

skarmavbild_2017-04-04_kl._13.15.16.png

Norrköpings kommunala biograf Cnema fick välförtjänt priset som Årets Barnbio.

För femte året har Biografcentralen delat ut priset för Årets Barnbio ut under BUFF  Filmfestival i Malmö. Vinnare blev Cnema i Norrköping.
Övriga nominerade biografer som erhöll ett fint diplom att pryda sina foajéer med var Centrumbiografen i Ronneby och Bio Rio Stockholm.

Förutom äran tillfaller en prissumma om 15 000 kronor till Cnema som kan användas för en studieresa ut i Europa för inspiration och nya nätverk.
Samarbetspartners är BUFF FilmfestivalFöreningen FilmregionernaSveriges Förenade Filmstudios och Föreningen Sveriges Filmfotografer.

Biografcentralen kommer att bjuda in till nationell Barnbiokonferens och datum kommer i början av april.

Vi på Reaktor tycker det är extra roligt att Centrumbiografen i Ronneby nominerades:

"Flest av publikens nomineringar och med enorma hyllningar till personal för ständigt professionellt bemötande av den yngre publiken. I motiveringar lyftes bland annat ”Gratisbio för barn” under sommar- och höstlov fram som som under 2016 arrangerades i samarbete med Ronneby kommun."

– ”Inför vårt 5-årsjubileum med utmärkelsen Årets Barnbio är vi glada över att för första gången ha en privatägd biograf bland de nominerade. Centrumbiografens ägare förtjänar uppmärksamhet inte minst också för sin andra biograf Metropol i Karlshamn där kommunens verksamhet ”Filmrullen*” sedan 1989 lockar barn till att se en bredd av filmer.” säger Jens Lanestrand, verksamhetsledare på Biografcentralen.

*Filmrullen presenterades på 2016 års Barnbiokonferens på Panora Folkets Bio i Malmö och kan ses i sin helhet på Biografcentralens hemsida här!

Läs mer.