Annie gästbloggar från Fårö!

Talangdagarna är ett program under Bergmanveckan som anordnas varje år på Fårö, Gotland. Det är en möjlighet för unga, upcoming filmskapare att träffas på Fårö där man ser mycket av programmet från Bergmanveckan, men även har privata visningar med mycket Q&A's med regissörer och producenter. Talangerna visar även sina egna filmer för varandra. Man bor ihop i stugor under veckan, gör filmövningar ihop och umgås så mycket man kan!

Jag har haft en alldeles fantastisk vecka på Fårö! Inte nog med att Fårö är vackert, rofyllt och inspirerande, så har jag sett så otroligt mycket film och lyssnat till många regissörer och producenter som pratat om sina erfarenheter. I år handlade temat mycket om samarbetet mellan regissör och producent, vilket var extra spännande för mig då jag nyligen debuterat som producent. En av de viktigaste sakerna jag värderar när jag har producerat är att stötta, alla så klart, men framför allt just regissören, därför var årets tema väldigt passande för mig.

Talangerna visade som sagt upp egna filmer för varandra. Jag visade min första film som producent; Domna! Den får ni gärna kolla in via länken nedan. Den hade premiär i april 2015.

https://vimeo.com/123670332

Vi hade alla cyklar och tog oss ofta runt på det sättet, vi gjorde många utflykter bla till raukarna på Langhammars, Fårö fyr, men det mest spännande var såklart rundturen i Ingmar Bergmans gamla hus. Vilken imponerande filmskapare...

Det var också roligt att få se The Philosopher King på stor skärm då den visades på Bergmanveckan. Denna film spelade vi in för två år sedan, en 5 veckor lång inspelning med en vecka på Gotland och Fårö. Jag jobbade som linjeproducent på filmen.

Jag har blivit så peppad, otroligt inspirerad och vill ta tag i min egna karriär inom manus/regi men även som producent nu så fort som möjligt. Som jag ofta sa när jag var där; "det är tur man är ledig lite nu så att man kan jobba"!

Så nu sätter jag igång finansieringen för min egna kortfilm, samt planerar att köra igång ännu ett projekt som producent.

 

Tack för mig!

/Annie Sjöberg

 

Genom Filmregion Sydost kan du som filmare från Småland/Blekinge/Öland få ditt deltagande sponsrat för att åka på talangdagarna på Fårö, detta år valde vi ut Annie Sjöberg från Hovmantorp. Kanske är det du som vill åka nästa år? Hör gärna av dig till oss på hej@filmregionsydost.se och motivera! :)