Filmfika Fantasy på Berättarfestivalen i Ljungby

kiggs_isabella.jpg

Kristofer Kiggs Carlsson (foto Linus Pettersson) och Isabella Eklöf (foto Andreas Omvik)
Datum: 
16 juni, kl. 16:00-18:00
Plats: 
Bio Garvaren, Ljungby

I samband med Berättarfestivalen i Ljungby ordnar Filmregion Sydost en filmfika som handlar om övernaturliga fenomen. Vi har bjudit in två fantastiska gäster som båda har överfört fantasyberättelser till filmmediet. 
Fri entré, men vi vill gärna att du anmäler dig till kontakt@ljungbyberattarfestival.se.

Isabella Eklöf är regissör, klippare och manusförfattare. Tillsammans med John Ajvide Lindqvist och regissören Ali Abbasi har hon skrivit manus till Gräns (2018), en ny svensk film som balanserar i gränslandet mellan verklighet och det övernaturliga. Den är baserad på John Ajvide Lindqvists novell med samma namn. Filmen är uttagen till Cannes-festivalen i kategorin Un Certain Regard, vilket gör Gräns till den 10:e svenska filmen i kategorin sedan dess tillkomst.  

Kristofer ”Kiggs” Carlsson är regissör, författare, klippare och fotograf från Växjö. Han gjorde sin första musikvideo när han var 7 år gammal. Just nu är ”Kiggs" aktuell med sin fantasy-kortfilm Spiritus Lepus om mänskliga kaniner, inspelad i Kleva gruva i Småland. Filmen är antagen på festivaler i USA; Kanada, Storbritannien mm och vann nyligen två priser på den ansedda Filmquest-festivalen i Utah, USA.

Vi visar klipp ur bådas verk och pratar om fantasi och verklighet, kärlek och skräck, och hur man gör film av något som aldrig kan hända. Eller?

Anmäl dig gärna till kontakt@ljungbyberattarfestival.se.

I samarbete med Ljungby Berättarfestival och Studieförbundet Bilda.