Ny chef på Filmregion Sydost

Ida Qvarnström är utsedd som tillförordnad chef för Filmregion Sydost. Hon leder verksamheten under perioden fram till att ny chef blir tillsatt. Vilket sker senast efter sommaren 2018.

Martin Eneborg slutar

Den 20 mars 2018 slutar Martin Eneborg på Filmregion Sydost. Det sker i samband med verksamhetens föreningsstämma. 

Martin har varit chef för verksamheten sedan år 2003. Han berättar stolt om den tid som varit:

– Det har varit fantastiskt att få leda en verksamhet som har uppdraget att stimulera regional utveckling inom film och nya medier. Vi är inte många i Sverige som har förmånen att få fokusera på detta. Under åren har jag som chef kunnat anställa de medarbetare som för stunden varit de mest kvalificerade. Att dagligen få jobba med kunniga, ambitiösa och möjlighetsinriktade människor är underbart!

En boost för regionen

Varje år häpnar jag när jag ser allt vi lyckats göra. Ibland kokar vi verkligen soppa på en spik och ibland har vi egenhändigt sökta projektpengar som gör att vi får en helt unik boost på den regionala utvecklingen.

Under åren har vi t.ex. i Blekinge tillsammans med Musik i Blekinge entusiasmera 130 kreatörer att ta klivet ut i en etablering av egen verksamhet. Vi bidrog till förverkligandet av en forskingsstudio för Interactive Institute i vår region. SVT dröjde sig kvar under ytterligare några år med en mer omfattande verksamhet i Växjö. Vi påverkade lärarutbildningen under 5 år med ”ung kommunikation” finansierad av KK-stiftelsen. En yrkesutbildning i Storytelling bedrivs under flera år av NBI och vi såg till så att barn och ungdomar under fem år kunde publicera sina egna verk på biblioteken över hela Sverige och delar av Norge.

Modiga politiker skapar rika skördar

Tiden står aldrig still och den rörliga bilden har utvecklats något otroligt. Från analog till digital. Från enkelriktad till kommunikativ. Jag är stolt över att vår verksamhet alltid fått stå i framkant vad gäller tillämpningen av denna utvecklingen. Vi har modiga politiker och jag hoppas att min efterträdare ska få skörda frukten av de frö jag fått planterat under min tid som verksamhetsledare. Ta väl hand om odlingarna!

 

Martin går vidare till Växjöbostäder som ansvarig för Bostadssociala gruppen.

Ida Qvarnström nås på 0733-477 910 ida[a]filmregionsydost.se