Film i skolan-dagen, 4/9 i Karlshamn

stina_oscarsson_100x600.jpg

Stina Oscarson gästar oss!

En heldag för dig som arbetar med barn och unga i skolan och på deras fritid

Anmäl dig här. Evenemanget är kostnadsfritt. 

Årets regionala Film i skolan-dag äger rum i Karlshamn den 4 september, missa inte! Vi ser fram emot en mycket givande dag med fantastiska gäster. Hela programmet hittar du här.

Stina Oscarson kommer

Författaren, teaterregissören och samhällsdebattören Stina Oscarson är aktuell med boken "Tror du att du kan förändra världen utan att anstränga dig?" och kommer att prata om en demokrati som urholkas och vad som krävs av oss som medborgare. Vilken plats har konsten och kulturen i vårt föränderliga samhälle?

RÖST - årets viktigaste filmprojekt!

Projektet RÖST skapades av Filminstitutet, SVT och Folkets Bio för att få fler att rösta i höstens val. Åtta kortfilmer, åtta nedslag i dagens Sverige, av filmskapare med olika bakgrund och ålder. Vi visar utvalda filmer och pratar om filmen som verktyg för att lyfta fram de ohörda rösterna.

Filminstutet medverkar
Svenska filminstitutets programblock handlar om bildens makt, delaktighet och representation.

1. En bild säger mer än tusen ord
Anna Tornberg, projektledare Statens medieråd, presenterar delar ur det demokratistärkande pedagogiska materialet Propaganda och bilders makt samt Könsnormer i bildspråket, som Statens medieråd har tagit fram för skolan.

2. Delaktighet och representation ur en filmares perspektiv
Clara Bodén, regissör, producent och manusförfattare, talar om behovet av att, som ung, kunna känna igen sig i de bilder som omger en samt varför det är viktigt att olika röster från olika miljöer får synas och höras.

3. Bilder av den andre
Sanjin Pejkovic är filmforskare vid Linnéuniversitetet, medarbetare på Göteborgs filmfestival samt filmskribent. Genom en filmhistorisk förankring, praktiska filmanalyser och i en dialog med publiken, kommer Sanjin Pejkovic diskutera och göra några nedslag som problematiserar och granskar stereotypernas historia på den vita duken.

Våra härliga lokala aktörer medverkar

På Kaoskompaniet i Ronneby får personer som är mellan 16-24 år möjlighet att jobba med sin passion på heltid och Teater 16 i Ljungby har under fyra år vuxit fram till ett kreativt centrum för unga. Anna Campell Midhag och Anna Söderberg, Kaoskompaniet och Jonas Jansson, Teater 16 berättar utifrån sina erfarenheter om drivkraft, engagemang och om vikten i att få uttrycka sig.  

Evenemanget är gratis. Din anmälan är bindande, men du kan överlåta din plats till en annan person. Om du uteblir utan att informera oss i förväg debiteras du 300 kr.

Gå till anmälan.

Taggar: Pedagog